Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken een Sachertaart, dezelfde die Cees jarenlang maakte voor de koninklijke familie. Voor het maken van een Sachertaart moet je drie dagen uittrekken om tot een perfect resultaat te kunnen komen. In dit eerste deel wordt het beslag gemaakt en gaat de koek de oven in.
Deze combinatie is genoeg voor 1 taart van 25cm doorsnee, of twee van 18cm of drie van 14 cm.
Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets exta kost.
Ingrediënten
110 gramboter35 grampoedersuiker
5eidooiers
90 gramgesmolten chocolade
3 gramzout
voorzichtig samenvoegen met:
5eiwitten
150 gramsuiker
110 grampatentbloem
Bereiding:
De koek wordt gebakken gedurende 30 minuten in een oven van 180 graden.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.