Oosterse soep van een pompoen van ruim een kilo, een blikje kokosmelk, een liter bouillon, citroengras, gember en een lepeltje rode Thaise curry.
ingrediënten
1 pompoen
1 rode ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 citroengras, geplet
3 cm gember, fijngesneden
olijfolie
1 l kip- of groentebouillon
1 sinaasappel
1 blik kokosmelk
1 tl rode Thaise curry (als je niet van heet houdt, doe er dan een 1/2 theelepel bij)
Bereiding:
Schil de pompoen, ontdoe van pitten en snijd in stukken. Giet wat olijfolie in een pan en doe er de pompoen, ui, gember en knoflook bij. Bak alles tot de ui glazig is. Giet er de bouillon bij en doe citroengras erbij. Laat alles een half uur pruttelen. Dan sinaasappelsap, kokos en rode curry erbij. Maak de soep glad met een staafmixer.