Eten

Delen:

Met smaakmakers als thijm, laurier, sjalot en knoflook maakt Niven Kunz bloemkoolcrèmesoep die vol van smaak is. Natuurlijk kan dat van een hele bloemkool, maar Niven gaat net zo makkelijk aan de slag met wat er van een bloemkool overblijft bij het maken van een ander gerecht.

Bereiding

Doe wat olijfolie in een ruime pan.
Snij ongeveer een halve bloemkool in grove stukken.
Halveer een bol knoflook door die met een scherp mes horizontaal middendoor te snijden.
Snij een grote sjalot (of twee kleintjes) in grove stukken, zonder top en uiteinde maar wel met schil en al.
Leg alles in de pan, voeg er een takje thijm, een laurierbad en peper en zou aan toe.
Bak het geheel aan in de olie.
Blus het geheel af met groentenbouillon waaraan veel champignons zijn toegevoegd voor een diepe smaak.
Zet het geheel onder de room, voeg er een flinke scheut melk aan toe en breng aan de kook en laat minstens een half uur doorkoken.
Pureer de massa met een staafmixer en zeef het resultaat. Druk er met een lepel het vocht uit en je hebt een heerlijk voorgerecht. Niven geeft ook nog tips voor andere verrassend lekkere bloemkoolcombinaties.

Tip: het staat uiteraard vrij naar smaak (of beschikbaarheid) te variëren met kruiden en bouillon. Ook met kippenbouillon is dit bijvoorbeeld een heerlijke soep.

Gerelateerde artikelen