Gerechten

Delen:

Rond het maken van sushi hangt een sfeer van eeuwenoude traditie en bijkans onnavolgbaar vakmanschap. Maar het begint allemaal met rijst en als die perfect is ben je een heel eind op streek. Een angstaanjagend hoog percentage van de sushi die in Nederland verhandeld wordt is gefundeerd op slechte, slechtgemaakte of gewoon beroerde rijst.
Arjan Siemerink, executive chef van Yama products -een naam die je op de verpakking van heel veel oosterse producten aantreft- laat zien hoe je de perfecte sushi rijst klaarmaakt. Daarna is het een kwestie van spatverse vis kopen, zo netjes mogelijk snijden met een zo scherp mogelijk mes en je hebt sushi die er misschien nog niet zo mooi uitziet als wat er in de supermarkt kant en klaar in een plastic doosje ligt te pronken, maar de smaak zal een openbaring zijn.
Arjan legt uit waarom sushirijst lauw moet zijn en hoe je er makkelijk een vormpje van kneedt.
Ik heb met hem afgesproken om later nog eens dieper op het sushimaken zelf in te gaan, maar met dit rijstrecept ligt u al een straatlengte voor op de meeste sushi-aanbieders.

print

Gerelateerde artikelen