Gerechten

Delen:

Ten opzichte van kroketten maken lijkt kroketten frituren een fluitje van een cent. Om die misvatting uit de weg te ruimen geeft Cees Holtkamp ons frituurles.
Er zijn een paar vuistregels in de keuken van Cees: een professionele frituuroven heeft zoveel kracht dat de ingestelde temperatuur gelijk blijft bij het toevoegen van koude of, erger nog, bevroren producten. Voor een kleine thuisfrituur geldt dat helaas niet. Bovendien is de thermostaat van een klein thuisfrituurtje vaak minder accuraat. Gebruik dus een thermometer om de temparatuur te checken. Die moet voor het frituren van gekoelde kroketten staan op 180 graden, voor bevroren kroketten 175 graden. In de praktijk zul je moeten spelen met de temperatuurinstelling van de frituur om de temperatuur van de olie correct te krigen en te houden. Dat kan betekenen dat de thermostaat wel 10 graden hoger ingesteld moet worden.

Gekoelde snacks moeten op 180 graden gefrituurd worden: Bitterballen, minikroketten en grote kaaskroketten 3 minuten, garnaalkroketten groot 4 minuten, kalfskroketten groot 5 minuten.

Uit de diepvries in de frituur: olietemperatuur op 175 graden, bitterballen, minikroketten en grote kaaskroketten 5 minuten, grote garnaalkroketten 7 minuten, grote kalfskroketten 8 minuten.

Gerelateerde artikelen