Gerechten

Delen:

Met zout ingelegde citroenen vormen een geduchte smaakmaker, maar eer je er mee aan de slag kunt moet je wachten tot het inlegproces voltooid is. Jigal Krant, auteur van TLV (het kookboek over de keuken van Tel Aviv) heeft een snelle short cut bedacht om met citroen en zout direct te kunnen scoren, die hij direct verwerkt in een kleine salade en serveert met à la minute gegrilde pita chips.

die hij direct verwerkt in een kleine salade en serveert met à la minute gegrilde pita chips.

Voor de chips heb je nodig:

4 pita’s

6 el za’atar

extra vergine olijfolie

Rooster de pita’s kort in de broodrooster, zodat beide helften

loskomen en je ze gemakkelijker over de lengte kan halveren.

Op de grillpan

Verhit een gietijzeren grillpan op hoog vuur. Smeer de rulle zijdes van

de pitahelften in met olijfolie. Bestrooi met za’atar en druk aan. Leg de

pita’s met hun geoliede kant op de groeven. Een minuutje moet genoeg

zijn. Snijd in punten en laat afkoelen.

In de oven

Warm de oven voor op zijn heetste stand en zet de grill aan. Leg de

pitahelften met hun rulle kant op de hete ovenplaat of, als je die hebt,

op een pizzasteen. Druk goed aan. Rooster de pita’s goudbruin. Blijf

erbij, want het gaat razend snel. Haal de pita’s uit de oven en kwast

de rulle kant in met wat extra vergine olijfolie. Bestrooi met za’atar.

Laat afkoelen en snijd in punten.

print
Gerelateerde artikelen