Gerechten

Delen:

Van simpele linzen kun je romige chocoladetruffels maken. Het recept voor de linzentruffels komt uit het boek Bonen! (boek kopen) van Joke Boon. De auteur zelf doet het even voor.

Dit recept is goed voor 20/25 truffels.

 

Ingrediënten

50 gramamandelschaafsel
65 grambruine linzen (zelf koken zonder zout, eindresultaat 150 gare linzen)
50 mlbloemenhoning
35 gramroomboter
1 theelepelgemberpoeder
2 eetlepelsTia Maria of Cointreau
125 gramextra pure chocolade (76%)
6 eetlepelscacaopoeder

Bereiding

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Let op: dit kan opeens snel gaan.

Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine fijn en zet even apart.

Doe de linzen, honing, boter, het gemberpoeder en de Tia Maria of Cointreau erbij. Draai tot een samenhangend geheel dat qua structuur lijkt op pindakaas.

Breek de chocolade in stukjes in een kom en verwarm deze in de magnetron op vol vermogen gedurende 1 minuut. Laat even staan en roer door tot het vloeibaar is. Voeg dit bij het linzen-amandelmengsel. Roer goed door, doe over in een bakje en laat opstijven in de koelkast of op een koele plaats gedurende minimaal 1 uur.

Zeef het cacaopoeder in een diep bord.

Maak met behulp van een theelepel kleine balletjes van het linzen-chocolademengsel en rol die door het cacaopoeder. Leg ze op een gezellig schaaltje en stop de laatste alvast in je mond.

print
Gerelateerde artikelen