Gerechten

Delen:

Jean Beddington maakt heerlijk snoepgoed van sinaasappelschillen.

Ingrediënten

100 gramsinaasappelschillen
100 gramsuiker
100 gramwater (kookvocht)

Kooktijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Bereiding

Pers in de ochtend een lekker glas sinaasappelsap voor jezelf, en gebruik de lege schillen van de sinaasappels voor dit recept. De verhoudingen sinaasappelschil, suiker en water die je nodig hebt in dit recept zijn makkelijk, namelijk 1:1:1. Dus heb je 100 gram sinaasappelschil, dan heb je 100 gram suiker nodig en weeg je 100 gram kookvocht af. Bereid de sinaasappelschillen als volgt:

Verwijder met een lepel de nog aanwezige velletjes uit de sinaasappelschil. Snijd de sinaasappel door midden en snijd mooie partjes. Weeg de sinaasappelschillen, zodat je weet hoeveel gram schil je hebt (in dit recept staat 100 gram vermeld, maar dit is uiteraard variabel). Zet in een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
Weeg de suiker af volgens de 1:1 verhouding met de sinaasappelschillen (1oo gram sinaasappelschillen = 100 gram suiker nodig).
Giet de sinaasappelschillen af, maar bewaar het kookvocht. Zet wat kookvocht opzij, wederom volgens de 1:1 verhouding met de sinaasappelschillen (100 gram sinaasappelschillen = 100 gram kookvocht afwegen). Doe de sinaasappelschillen terug in de steelpan, vul de pan met koud water en breng dit wederom aan de kook.
Doe de suiker bij het kookvocht dat je zojuist hebt afgewogen, en laat de suiker oplossen door de pan lichtjes te schudden. Schep de sinaasappelschillen zodra ze aan de kook zijn uit de pan en doe ze bij het suikerwater. Zet dit geheel opnieuw op het vuur. Blijf in de pan roeren tot al het water verdampt is. Haal de pan dan van het vuur. Schep de sinaasappelschillen uit de pan en leg ze op een ovenrek. Laat de schillen op kamertemperatuur drogen gedurende ongeveer twee dagen.

Doop de schillen als ze gedroogd zijn in gesmolten chocolade en laat de chocolade opstijven. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen