Onze sterren

Delen:

Wie van vlees houdt heeft doorgaans een voorkeur voor vlees dat niet bevroren geweest is. Toch zijn er situaties waarin je met bevroren vlees te maken krijgt. De gangbare methode is dan: langzaam laten ontdooien in de koelkast. In een vorige video nam Gertjan Kiers de proef op de som: hij bakte een bevroren entrecote naast een verse exemplaar en het resultaat van bevroren vlees in een hete pan was zeer goed te noemen. Deze keer gaat hij dieper in op de ontdooiïngskwestie, nu met ribeye in de hoofdrol. Wat is het verschil in bakresultaat tussen een langzaam ontdooide, een snel ontdooide en een bevoren gebakken ribeye?

Geïnteresseerd in vlees? De Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Bestel het via deze link bij BOL.com. Daarmee help je Foodtube en het kost jou niets extra.

Gerelateerde artikelen