Gerechten

Delen:

Vaak is het maken van een taart de aanleiding om lange vingers te kopen, als koekje bij de thee kom je ze bijna nooit meer tegen. Hoewel ze op papier van dezelfde producten gemaakt worden, is er een hemelsbreed verschil tussen zelfgemaakte lange vingers en het bekende fabrieksproduct.

Uit zijn standaardwerk De Banketbakker maakt Cees Holtkamp in de video samen met zijn kleindochter Stella lange vingers.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

RECEPT
3 eierdooiers
40 gram suiker
3 eiwitten
mespuntje zout
50 gram suiker
80 gram bloem
10 gram custardpoeder
suiker voor het bestrooien

Bereidingswijze:
-Verwarm de oven voor op 180 graden
-Klop de eierdooiers met de 40 gram suiker romig
-Klop de eiwitten stijf met het mespuntje zout en meng er voorzichtig de 50 gram suiker door.
-Spatel de eiwitten door het dooiermengsel.
-Zeef bloem en custardpoeder boven het eimengsel alvorens het er voorzichtig doorheen te spatelen.
-Doe het ontstane mengsel in een spuitzak met een gladde mond van anderhalve centimeter.
-Leg bakpapier op een bakplaat en spuit daarop strakke banen van 12 cm lengte.
-Strooi er een beetje suiker over en bak de lange vingers 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.

print
Gerelateerde artikelen