Onze sterren

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp een enigszins in de vergetelheid geraakt gebakje dat naar een kardinaal uit de 16e eeuw vernoemd is: Richelieu.

Dit heb je nodig:

Bloempot vormpjes
Fonceerdeeg :
125 gram boter
125 gram basterd
3 gram zout
Half ei
15 gram water
250 gram patent
5 gram bakpoeder

Banketbakkersroom :
500 gram volle melk
45 gram custard
2 dooiers
100 gram suiker
Half vanille stokje .

Gele rozijnen

Frangipane:
50 gram boter
200 gram amandelspijs
100 gram crème fraiche
1 ei
20 gram patentbloem .

Abrikozenmoes ( jam )
250 gram gedroogde abrikozen
250 gram water
175 gram geleisuiker
175 gram suiker .

Waterglazuur :
100 gram poedersuiker
20 gram water .
Pistachenoten.

 

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

print
Gerelateerde artikelen