Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp een enigszins in de vergetelheid geraakt gebakje dat naar een kardinaal uit de 16e eeuw vernoemd is: Richelieu.
Dit heb je nodig:
Bloempot vormpjes
Fonceerdeeg :
125 gram boter
125 gram basterd
3 gram zout
Half ei
15 gram water
250 gram patent
5 gram bakpoeder
Banketbakkersroom :
500 gram volle melk
45 gram custard
2 dooiers
100 gram suiker
Half vanille stokje .
Gele rozijnen
Frangipane:
50 gram boter
200 gram amandelspijs
100 gram crème fraiche
1 ei
20 gram patentbloem .
Abrikozenmoes ( jam )
250 gram gedroogde abrikozen
250 gram water
175 gram geleisuiker
175 gram suiker .
Waterglazuur :
100 gram poedersuiker
20 gram water .
Pistachenoten.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube terwijl het jou niets extra kost.