Gerechten

Delen:

Eton Mess is een nagerecht dat niet kan mislukken, want mislukking is al de oorzaak van de hele creatie. Het was namelijk ooit de bedoeling dat de ingrediënten van de rommelige, maar o zo lekkere combinatie van aardbeienslagroom en meringue een keurige taart zouden vormen, totdat iemand er per ongeluk op was gaan zitten. Zo ontstond Eton mess. Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter Stella Eton Mess. Hoe je de benodigde meringue maakt is een Foodtube classic filmpje van hetzelfde duo, alleen zijn ze daarop zes jaar jonger.

Recept Eton mess uit De Banketbakker van Cees Holtkamp en Jonah Freud.

Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets exta kost.

Ingrediënten

250 gramAardbeien
350 gramSlagroom
35 gramSuiker
100 gramMeringue (in stukken)

Kooktijd

15 minuten

Aantal personen

10 personen

Bereiding

Halveer de helft van de aardbeien. Pureer de andere helft. Klop de slagroom op met de suiker. Meng vlak voor het opdienen de slagroom met de aardbeienpuree, de halve aardbeien en de stukken meringue.

print
Gerelateerde artikelen