Gerechten

Delen:

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp dessertcroquetten. Zoals de naam al doet vermoeden is het een zoete croquet.

Het onderstaande recept komt uit Holtkamps boek De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten waarvan in 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verscheen.  Wil je een door Cees Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Dit is het recept uit De Banketbakker (dat iets kan afwijken van de video):

voor 10 stuks
50 gram rozijnen
15 gram rum, verwarmd
350 gram gele room
paneermeel, fijn
2 à 3 eiwitten, losgeklopt
paneermeel, grof
zonnebloemolie om te
frituren

Laat de rozijnen 15 minuten wellen in de warme
rum. Roer ze door de gele room.
Laat goed afkoelen en schep of spuit van dit
mengsel bolletjes van ongeveer 40 gram.
Rol ze door het fijne paneermeel tot sigaartjes
van 5 cm lang en 3 cm doorsnee.
Haal de kroketjes door het eiwit en vervolgens
door het grove paneermeel.
Frituur ze 1 à 2 minuten in olie van 175°C.
Serveer deze kroketten met ijs naar smaak.
In plaats van rozijnen kunnen ook stukjes dadels,
vijgen of ander gedroogd fruit gebruikt worden.

 

Holtkamps croquettenreeks staat compleet op Foodtube: de garnaalcroquet, de kaascroquet, de aardappelcroquet en de kalfs-kalfscroquet zonder lactose.

print

Gerelateerde artikelen