Gerechten

Delen:

Een kalfssukade is een smakelijk stuk vlees vlees voor een redelijke prijs. Van zo’n sukade kun je biefstuk snijden, maar dan zul je eerst de zeen moeten verwijderen die door het hele stuk loopt. Edgar Buhrs, een van de chefs van kalfsvleesbedrijf VanDrie Group, laat zien hoe je een kalfssukade suddert. Hij combineert het vlees met een al even klassieke hutspot.

Recept:

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfssukade
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 glas droge witte wijn
  • 300 ml kalfsfond

Voor de hutspot

  • 400 gram aardappels
  • 400 gram winterwortel
  • 400 gram uien
  • 400 gram pastinaak
  • klont boter
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling zodat het op temperatuur kan komen. Zet een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de boter toe en laat bruin worden. Bak de plakken kalfssukade rondom bruin. Haal de kalfssukade uit de pan en leg ze in een braadpan. Blus het aanbaksel in de koekenpan af met de witte wijn en kalfsfond. Voeg het vocht toe aan het kalfsvlees in de braadpan. Voeg de laurier en rozemarijn toe. Deksel op de pan en op laag vuur gaar laten sudderen in ongeveer 2 uur. Schil de aardappels, schil de wortel, pel de uien en schil de pastinaak. Snijd het in kleine stukken. Doe de aardappels in een pan, daarop de wortel en pastinaak en bovenop de ui. Voeg ruim water toe, breng aan de kook en laat het gaar worden. Giet het af, voeg een klont boter toe en stamp het met de hand. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveren: leg wat hutspot op het bord, leg de plak sukade er bij en lepel wat suddervocht over het plakje kalfssukade.

print

Gerelateerde artikelen