Gerechten

Delen:

Makkelijker kun je kip niet maken. Zet een pan water op met een paar plakken gember erin. Was een hele kip goed af onder de koude kraan. Wacht tot het water kookt, laat de kip erin zakken en wacht tot het water weer aan de kook komt. Zet de vlam uit en leg een deksel op de pan. Doe na 20 minuten het gas weer aan en zet het weer uit zodra het water weer begint te koken. Zet weer het deksel op de pan en wacht nu 25 minuten. Haal de kip uit het vocht en koel ‘m onder een koude kraan om de garing te stoppen. Laat de kip op een rek of in een vergiet afkoelen en uitlekken.

Haal het vlees van het bot als de kip is afgekoeld en bestrijk het met wat sesamolie.

Dipsausen voor de kip
Knoflook en peperolie:
Doe in een vuurvast kommetje:
1-2 Spaanse pepers, fijngesneden.
2 teentjes knoflook geplet en fijngesneden
1 theel kristalsuiker
Giet hier een kwart kop kokendhete zonnebloemolie overheen.
Daarna een kwart kop lichte sojasaus, 1 eetlepel Red Rice Vinegar en 1 eetlepel sesamolie toevoegen en doorroeren.
Bosui en gemberolie:
In een vuurvaste kom:
2 theelepel fijngehakte gemberwortel
2 stengels gesnipperde bosui
3 takjes koriander fijngesneden
2 theel zeezout
1/4 kop kokendhete zonnebloemolie toevoegen en doorroeren
Serveer de kip koud of lauw met rijst en geef er de saus of sauzen bij
print
Gerelateerde artikelen