Mari Maris, auteur van De Groentebijbel, maakt uit dat boek onweerstaanbare spruitjes in een mosterdsaus.
Spruitjes met mosterdsaus
1 middelgrote ui, gesnipperd
boter
1 à 2 tenen knoflook, gehakt
2 à 3 flinke scheppen (grove) mosterd
1,5 dl witte wijn
1 dl crème fraîche of room
800 g tot 1 kg spruitjes, vuil gewicht
Fruit in een ruime pan de ui in boter. Voeg als hij glazig is de knoflook en mosterd
toe. Bak de mosterd 2 minuten om hem te ontzuren. Maak hem met een platte spaan
steeds los van de bodem om aanbranden te voorkomen. Blus af met witte wijn en
kook in tot een derde. Voeg room toe en laat inkoken tot saus. Maak op smaak met
peper & zout. Blancheer ondertussen de spruitjes, laat ze even uitdampen en schenk
de saus erover.
Variatie:
Je kunt de spruitjes ook in de saus garen, voeg ze dan voor de witte wijn toe.
Serveersuggesties: met pasta of gebakken spätzle*.