Delen:
In deze #foodtubeclassic video maken Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella meringues: de zoete lekkernij van gedroogd schuim.
Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets exta kost.
Ingrediënten
3EiwittenmespuntjeZout
150 gramFijne suiker
100 gramPoedersuiker
Kooktijd
45 minutenAantal personen
8 personenBereiding
Verwarm de oven op 110 graden. Klop het eiwit stijf met het zout en meng er met de mixer op halve kracht heel geleidelijk de suiker door. Spatel er, als alle suiker is opgelost, de gezeefde poedersuiker doorheen. Spuit of schep hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de meringues in de voorverwarmde oven.