Hollandse schelpjes

In de keuken van zijn restaurant De Vluchthaven laat D.P.Arkenbout zien hoe hij zijn huisspecialiteit maakt: gegrilde scheermessen en schelpjes […]

Abrikozenmoes

Abricoteren is een bekende banketbakkerstechniek. Die werkt natuurlijk het best als je de abrikozenmoes of- jam zelf maakt. Dat is […]

Een duif pareren

Vooral gevogelte vereist, zeker naarmate het kleiner wordt, vakmanschap om het met het mes tegemoet te treden. Dan gaat het […]

Le Bouchon du Centre, restaurant met één personeelslid

Hanneke Schouten runt al ruim 20 jaar een restaurant in haar uppie: Bouchon du Centre in Amsterdam. Hoe doet ze […]

De Goede Griek

Petros Ionannides van restaurant De Griekse Taverna in Amsterdam maakt garnalen in fetasaus met Uzo: Garídhes saganáki

Kip (deel 2 van 2, slot): braden

In dit tweede deel gaart Kranenborg de kip in een open pan zonder vetstof, een meesterproef…

Gekarameliseerde zoete aardappel

Alexander Gerchberg is een Russisch/Israëlische kok die de overstap maakte van het ballet naar de keuken. Als kookboekauteur publiceerde hij […]