Hollandse schelpjes Written by eheroes, maart 17th, 2015 In de keuken van zijn restaurant De Vluchthaven laat D.P.Arkenbout zien hoe hij zijn huisspecialiteit maakt: gegrilde scheermessen en schelpjes […]
Abrikozenmoes Written by Ronald Hoeben, oktober 27th, 2017 Abricoteren is een bekende banketbakkerstechniek. Die werkt natuurlijk het best als je de abrikozenmoes of- jam zelf maakt. Dat is […]
Een duif pareren Written by eheroes, december 8th, 2014 Vooral gevogelte vereist, zeker naarmate het kleiner wordt, vakmanschap om het met het mes tegemoet te treden. Dan gaat het […]
Le Bouchon du Centre, restaurant met één personeelslid Written by Ronald Hoeben, januari 17th, 2020 Hanneke Schouten runt al ruim 20 jaar een restaurant in haar uppie: Bouchon du Centre in Amsterdam. Hoe doet ze […]
De Goede Griek Written by eheroes, maart 9th, 2015 Petros Ionannides van restaurant De Griekse Taverna in Amsterdam maakt garnalen in fetasaus met Uzo: Garídhes saganáki
Kip (deel 2 van 2, slot): braden Written by eheroes, december 15th, 2014 In dit tweede deel gaart Kranenborg de kip in een open pan zonder vetstof, een meesterproef…
Gekarameliseerde zoete aardappel Written by Ronald Hoeben, september 30th, 2022 Alexander Gerchberg is een Russisch/Israëlische kok die de overstap maakte van het ballet naar de keuken. Als kookboekauteur publiceerde hij […]