Orak arik @ Lachende Javaan

Bereiding Snijd de knoflook in dunne plakjes en de spitskool in reepjes. Doe een flinke klont boter in een pan […]

De keuken van Chris Naylor

De Britse cuisinier Chris Naylor werd in 2005 door Albert Roux naar Amsterdam gehaald om het keukenteam van The Grand […]

Italiaanse groenten van Toscanini

Leonardo Pacenti, chefkok/patron van restaurant Toscanini in Amsterdam, laat zien wat je kunt doen met puntarelle, catalogna, cime di rapa, […]

Kalfsschnitzel maken (korte versie)

Edgar Buhrs, één van de chefkoks van VanDrie Group, maakt Wiener schnitzel met een klassiek garnituur. Van deze bereiding is […]

Het succes van Sauvignon

De Sauvignon steekt Chardonnay naar de kroon. Sauvignon is een verbastering van sauvage, wild. Kortom, de wilde witte. Wereldberoemd geworden dankzij […]

Aardpeersoep van Mari Maris

Aardpeer behoort tot de kaste van tot voor kort vergeten groenten. Ooit had aardpeer de rol van aardappel. Uit haar […]

Hollandse haantjes bij de pluimveehouder

Chris Borren is biologisch pluimveehouder. In zijn bedrijf is ruimte gemaakt voor de Hollandse haantjes, de broertjes van de leghennen […]