Margot Janse @RIJKS restaurant Written by eheroes, maart 17th, 2015 Margot Janse van restaurant Le Quartier Français in Franschhoek (Zuid Afrika) was de eerste gastchef van Rijks Restaurant in Amsterdam. […]
Marbré (terrine) van eendenlever en ossenstaart van Rijsel Written by Ronald Hoeben, augustus 25th, 2022 Iwan Driessen, chef de cuisine van Rotisserie Rijsel in Amsterdam, maakt een klassieke marbré, een terrine waarin laagjes eendenlever en […]
Manoella Boeffara kookt in restaurant RIJKS* Written by Ronald Hoeben, april 24th, 2020 Vlak voor de Corona uitbraak had Joris Bijdendijk, executive chef van restaurant RIJKS (1 Michelinster) Manoella Buffara op werkbezoek. Zij […]
Mangalitzavarken Written by , februari 4th, 2016 Het staat dichter bij het wilde zwijn dan de de meeste varkens die wij kennen, en het verschil tussen deze […]
Man’ouche, de ‘ontbijtpizza’ uit Beiroet Written by Ronald Hoeben, maart 27th, 2020 Merijn Tol, auteur van het kookboek Beiroet, maakt een ‘broodje za’atar’. Maar een broodje is in Beiroet altijd flatbread en […]
Makreel & boemboe van Warung Rosie’s Written by Ronald Hoeben, januari 25th, 2019 Tom Barrett, patron cuisinier van het in 2019 gesloten Warung Rosie’s op de Rozengracht in Amsterdam, maakt een verse makreel […]
Makkelijke Kantonese kip Written by Ronald Hoeben, augustus 17th, 2017 Makkelijker kun je kip niet maken. Zet een pan water op met een paar plakken gember erin. Was een hele […]