Margot Janse @RIJKS restaurant

Margot Janse van restaurant Le Quartier Français in Franschhoek (Zuid Afrika) was de eerste gastchef van Rijks Restaurant in Amsterdam. […]

Marbré (terrine) van eendenlever en ossenstaart van Rijsel

Iwan Driessen, chef de cuisine van Rotisserie Rijsel in Amsterdam, maakt een klassieke marbré, een terrine waarin laagjes eendenlever en […]

Manoella Boeffara kookt in restaurant RIJKS*

Vlak voor de Corona uitbraak had Joris Bijdendijk, executive chef van restaurant RIJKS (1 Michelinster) Manoella Buffara op werkbezoek. Zij […]

Mangalitzavarken

Het staat dichter bij het wilde zwijn dan de de meeste varkens die wij kennen, en het verschil tussen deze […]

Man’ouche, de ‘ontbijtpizza’ uit Beiroet

Merijn Tol, auteur van het kookboek Beiroet, maakt een ‘broodje za’atar’. Maar een broodje is in Beiroet altijd flatbread en […]

Makreel & boemboe van Warung Rosie’s

Tom Barrett, patron cuisinier van het in 2019 gesloten Warung Rosie’s op de Rozengracht in Amsterdam, maakt een verse makreel […]

Makkelijke Kantonese kip

Makkelijker kun je kip niet maken. Zet een pan water op met een paar plakken gember erin. Was een hele […]