Kaasvlinders maken

Kaasvlinders zijn weliswaar ouderwets, maar ook altijd nog bijzonder populair. Samen met zijn kleindochter Stella Meijles laat banketbakker Cees Holtkamp […]

Paul Fagel maakt coquilles met Noilly Prat-saus

Meesterkok Paul Fagel (80), telg uit de Fageldynastie die in de laatste decennia van de vorige eeuw de Nederlandse gastronomie […]

Sushi college deel 1: de rijst

In een driedelig college leert Oof Verschuren je om nigiri sushi met makreel te maken. In dit eerste deel begint […]

Simpele salade van groene en witte asperges

Uit haar succesvolle Groentebijbel maakt Mari Maris een simpele salade van groene en witte asperges.

Paling met Mosterdijs

Bereiding Maak het ijs,  Meng de eidooiers met het suiker en klop tot deze dik en blank wordt.  Verwarm de […]

Zuurdesembrood (deel 1 van 3): zuurdesem maken

In een driedelige masterclass maakt kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz zuurdesembrood. In dit eerste deel wordt zuurdesem gemaakt.

Olijvencollege, het gebruik

De Hollandse methode om van olijfolie te genieten is door er bij wijze van voor- voorgerecht ongelimiteerd brood in te […]