Gerechten

Delen:

Masterchef winnaar 2014 Bart van Berkel maakt mosterdijs met gerookte paling, geserveerd met Jacob’s Creek Pinot Grigio. Het gerecht is ingezonden en uitgekozen voor Wine & Dine with Jacob’s Creek.

Ingrediënten

150 gramgerookte paling
handvolJonge bladspinazie
12frambozen

Mosterdijs
5eierdooiers
50 gramrietsuiker
5 dlmelk
20 grammelkpoeder
1/2vanille peul
50 grammoster (grove)
25 grammosterd (whole grain)

Palingcrème
50 gramgerookte paling (afsnijdsels)
3 elaardappelpuree
1 elyoghurt
1 tlmierikswortel puree
4frambozen
1 tllimoensap
limoenrasp
peper & zout

Frambozen dressing
2 elrode wijnazijn
4 frambozen
1/2 elhoning
1 ellimoensap of rasp
3 elolijfolie
peper & zout

Aantal personen

4 personen

Bereiding

  1. Maak het ijs,  Meng de eidooiers met het suiker en klop tot deze dik en blank wordt.  Verwarm de melk, melkpoeder en de vanillepeul zonder te laten koken tot ongeveer 70 graden. Giet de helft van de melk al kloppend bij de eidooiers en de suiker. En giet dit mengsel weer terug in het pannetje en verhit al roerend weer terug tot 70°C. Koel terug tot circa 10 graden in de koeling of op ijs, en meng dan de mosterd erdoor. Draai er ijs van in een ijsmachine in circa 15-20 minuten. Schep over in een koude bak en laat verder opstijven in de vriezer. Heb je geen ijsmachine? Koop dan als alternatief een niet te zoet vanille ijs en meng er de hoeveelheid koude mosterd door. 
  2. Maak de paling crème, meng ale ingrediënten koud in een blender tot een crème. Breng op smaak met zout en peper en verfris met wat citroensap en rasp.
  3. Maak de dressing, prak de frambozen met de rode wijnazijn, honing en zout en peper, voeg daarna de olie en klop met een garde tot een emulsie
  4. Schik de creme de paling en de overige frambozen met de jonge blaadjes spinazie op het bord, schep er een bolletje ijs op en maak af met de framboos dressing
Gerelateerde artikelen