Spoedcursus: langzaam gegaarde Iberico varkensnek deel 2

Cuisinier René Ameling, docent aan het ROC Amsterdam, maakt een Iberico varkensnek op lage temperatuur. Wie deze simpele techniek onder […]

De kip van het spit van Le Garage

Een deel van de erfenis van Joop Braakhekke (1941-2016) is vervat is de menukaart van restaurant Le Garage. De kip […]

Holtkamps dessertcroquet

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp dessertcroquetten. Zoals de naam al doet vermoeden is het een […]

Koken met vis in blik

Ingeblikte vis wordt in Nederland weliswaar veel gegeten, maar dan gaat het vrijwel uitsluitend om ingeblikte tonijn en die is […]

Iers lamsrack en zwezerik op de barbecue

Chef-kok Andrès Delpeut maakt een gerecht met Iers lamsvlees. Tijdens een BBQ-masterclass, georganiseerd door Bord Bia (de Irish Food Board) […]

Gebraden fazant

Chefkok Henk Markus en souschef Nick Twickler van restaurant Het Ambacht in Heerenveen maken een feestelijk gerecht met gebraden fazant, […]

Comfortabele risotto

Christian Sinicropi is executive chef van Hotel Martinez in Cannes, waarin het restaurant (La Palme d’Or) twee Michelinsterren heeft. Voor […]