Aeropress koffie zetten

Edward Beumer van de Amsterdamse coffeeshop Trakteren behaalde onlangs het nationale kampioenschap koffie maken met de Aeropress. De Aeropress is […]

Pastasalade met aubergine & tomaat

Een heerlijke, bijna vegetarische pastasalade met veel groenten die zowel koud als lauw lekker is. Een perfect zomergerecht dat je […]

Palačinke, Oosteuropese pannenkoekentaart

Kunstenaar, ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz maakt palačinke, een van eenzijdig gebakken pannenkoeken gestapelde delicatesse. Dit is het recept: 90 […]

Pasteis de nata maken: de crème

Michel van der Kroft, chefkok van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, beleidt zijn liefde voor pasteis de nata, het onweerstaanbare Portugese gebakje […]

De baba au rhum uit Chez Bijdendijk

Samen met Laura Basten, patissière van Wils Bakery Café, maakt Joris Bijdendijk baba au rhum uit zijn boek Chez Bijdendijk. […]

Restaurants in coronatijd

Restaurateurs van twee onderling sterk verschillende restaurants die beide in hetzelfde schuitje beland waren: na maanden plannen, zwoegen en bouwen […]

Dim Sum maken bij Ron Gastrobar Oriental

Ron Gastrobar Oriental maakt snel naam, mede dankzij de Dim Sum. Onlangs door Hiske Versprille in Het Parool nog gewaardeerd met […]