Jarret de veau (kalfsschenkel) stoven

Edgar Buhrs, een van de chefkoks van VanDrie Group, maakt jarret de veau, een hele kalfsschenkel met bot. Een klassiek, […]

Aardappelcroquetten

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles geeft banketbakker Cees Holtkamp een masterclass klassieke aardappelcroquetten. Het recept uit zijn boek De […]

Oriëntplakken van Holtkamp

Orientplakken van Cees Holtkamp

Foodtube’s huispatissier maakt een specialiteit uit de winkel: Orientplakken, noten in honing die je zo kunt eten of als een […]

Het steeltje van het glas

Een wijnglas heeft dat steeltje niet voor niets. Er zijn drie redenen. Ga je met je hand namelijk om de […]

Zo eet je een gourmet-burger

In korte tijd is een hamburger veranderd van een handzaam broodje in een omvangrijk gestapelde constructie van vele ingrediënten. Hoe […]

Mosselen in het zuur

Michael Wolf is een Oostenrijkse chef die ooit via de keuken van Sergio Herman in Sluis voet op Nederlandse bodem […]

Aardappelsalade

Bart van Berkel (Masterchefwinnaar 2014) maakt een aardappelsalade-met-een-bite. Met uitgebakken spekjes voor de bite en azijn van Tromp & Rueb […]