Gestoomde zeetong (Sole meunière 2.0)

In de keuken van restaurant De Kruidfabriek maakt chefkok Tim Buis een nieuwe versie van de gebakken zeetong die patron […]

Kaascroquetten van Cees Holtkamp

Na garnaal-, aardappel- en kalfscroquetten maakt Cees Holtkamp kaascroquetten. Hij wordt zoals gewoonlijk bijgestaan door zijn kleindochter Stella Meijles. Het […]

Achter de schermen bij Ciel Bleu**

Restaurant Ciel Bleu, op de bovenste verdieping van het Okura Hotel te Amsterdam heeft al tien jaar twee Michelinsterren. Om […]

Zoete Aardappelsoep

Bereiding Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in het klontje boter en blus af met witte wijn. Giet de […]

Staart, nek en shortrib op de barbecue

Willem Himmelreich is de legendarische leerkracht van ROC Amsterdam die in zijn carrière een hele koksgeneratie in de klas had. […]

Ratatouille van Mari Maris

Groentengodin Mari Maris, auteur van de succesvolle Groentebijbel, maakt een traditioneel Provencaals gerecht dat vaak een bijgerecht is: ratatouille. Het […]

Droplikeur maken

Recept voor droplikeur uit het boek Over Drank van Meneer Wateetons Hak de dropjes fijn en verhit ze samen al […]