Eten

Delen:

Uit haar boek Home Made maakt Yvette van Boven een heerlijke winterse soep van zoete aardappel met in boter gebakken zoute cashewnoten.

Ingrediënten

1ui, gesnipperd
2prei, gewassen en in ringen
3zoete aardappels, geschild en in stukken
2teentjes knoflook, gehakt
klontjeboter
1 glaswitte wijn
1 literkalfs -of kippenbouillon
1 blaadjelaurier
snufcayennepeper, naar smaak
1 blik (400 gram)kikkererwten
paar takjesoregano
4 eetlepelscashewnoten
25 gramroomboter
snufzeezout
1 eetlepel per komcrème fraîche

Bereiding

Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in het klontje boter en blus af met witte wijn. Giet de bouillon erbij en voeg de laurier en een snuf cayennepeper toe. Laat 25 minuten op laag vuur pruttelen. Schep de helft van de groenten uit de pan en pureer met de staafmixer de andere helft. Schep nu de achtergehouden helft weer terug en voeg de kikkererwten en een paar blaadjes verse oregano toe.
Serveer de soep in een ruime kom met 1 eetlepel cashewnoten, even gebakken in roomboter en een beetje zeezout erover,
en een lekkere lik crème fraîche.

Gerelateerde artikelen