Kip in runderblaas Written by Ronald Hoeben, april 21st, 2016 In de keuken van Restaurant Lute in Ouderkerk maken Peter Lute en Alain Caron een gerecht uit de klassieke Franse […]
Kip in de pan Written by Ronald Hoeben, april 2nd, 2015 In de Sterklas van Theo van Rensch laat eerstejaars student Jelle Horst (20) een pas geleerde techniek zien die minder […]
Kip gegaard in een kist Written by Ronald Hoeben, april 23rd, 2015 Er zijn verschillende manieren van barbecuën: op open vuur, onder deksel, directe hitte, indirecte hitte, gas, briketten, houtskool. Ralph de […]
Kip braden Written by eheroes, april 28th, 2016 Een kip is een lastig object om te garen: niet alleen hol maar ook nog bestaand uit verschillende delen die […]
Kip (deel 2 van 2, slot): braden Written by eheroes, december 15th, 2014 In dit tweede deel gaart Kranenborg de kip in een open pan zonder vetstof, een meesterproef…
Kip (deel 1 van 2): schoon- en panklaar maken Written by eheroes, december 15th, 2014 Kranenborg begint met een ‘volle’ Bresse kip, die hij eerst schoon- en panklaar maakt. Vervolgens begint het langdurige garing- en […]
Kimchi maken, de Koreaanse gefermenteerde groenten Written by Ronald Hoeben, maart 24th, 2016 In de keuken van Koreaans restaurant Yokiyo in Amsterdam maakt Tim Doornewaard kimchi. Deze pittige gefermenteerde groenten zijn in Korea […]