Kip in runderblaas

In de keuken van Restaurant Lute in Ouderkerk maken Peter Lute en Alain Caron een gerecht uit de klassieke Franse […]

Kip in de pan

In de Sterklas van Theo van Rensch laat eerstejaars student Jelle Horst (20) een pas geleerde techniek zien die minder […]

Kip gegaard in een kist

Er zijn verschillende manieren van barbecuën: op open vuur, onder deksel, directe hitte, indirecte hitte, gas, briketten, houtskool. Ralph de […]

Kip braden

Een kip is een lastig object om te garen: niet alleen hol maar ook nog bestaand uit verschillende delen die […]

Kip (deel 2 van 2, slot): braden

In dit tweede deel gaart Kranenborg de kip in een open pan zonder vetstof, een meesterproef…

Kip (deel 1 van 2): schoon- en panklaar maken

Kranenborg begint met een ‘volle’ Bresse kip, die hij eerst schoon- en panklaar maakt. Vervolgens begint het langdurige garing- en […]

Kimchi maken, de Koreaanse gefermenteerde groenten

In de keuken van Koreaans restaurant Yokiyo in Amsterdam maakt Tim Doornewaard kimchi. Deze pittige gefermenteerde groenten zijn in Korea […]