Chuck (rundernek) versnijden tot eye log en Denver steak. Written by Ronald Hoeben, juni 29th, 2018 Een koe laat zich op verschillende manieren versnijden. Gertjan Kiers toont een paar Amerikaanse cuts die in Nederland (nog) ongebruikelijk […]
Messen in de keuken (deel 1 van 2) Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2016 In dit eerste deel van zijn Messenmasterclass geeft Jaap de Jong van slijperij Firma Moes in Amsterdam een overzicht van […]
Croustade van kalfsnier Written by Ronald Hoeben, november 11th, 2022 Het legendarische Amsterdamse restaurant Le Hollandais is al ruim twee jaar under new management, maar de keuken van Adriaan van […]
Verse Aanvoer: Tartaria Wolf Written by Ronald Hoeben, augustus 3rd, 2016 Michael Wolf, patron cuisinier van brugrestaurant Wolf Atelier in Amsterdam, heeft een nieuwe restaurantvariatie geïntroduceerd: een tartaria. Naast het reguliere […]
Dry aged ribeye uitsnijden Written by Ronald Hoeben, mei 8th, 2020 In de rijpkast van slagerij Chateaubriand in Heemstede hangt enkel rundvlees van het Black Angus rund van de Orkney eilanden. […]
Spinaziekoekjes Written by Ronald Hoeben, mei 1st, 2020 Mari Maris, auteur van onder andere De Groentenbijbel, maakt lekkere spinaziekoekjes met ei en ricotta. 500 g spinazie, fijngesneden olijfolie […]
Paëlla Valenciana, een masterclass Written by Ronald Hoeben, juli 29th, 2022 Chabe Soler heeft in 2020 de wereldbeker van de paëllawedstrijd in Valencia in de wacht gesleept. Ze komt uit Valencia, […]