Krokant Gebakken Mul Written by Ronald Hoeben, november 23rd, 2016 Het aanbrengen van een krokante korst op een teer visfileetje is een fraaie techniek die niemand minder dan Paul Bocuse […]
Olijvencollege, het gebruik Written by eheroes, maart 18th, 2015 De Hollandse methode om van olijfolie te genieten is door er bij wijze van voor- voorgerecht ongelimiteerd brood in te […]
Smeus, het betere prakken Written by eheroes, december 15th, 2014 De geschilde aardappelen op z’n geheel garen in gezouten water (7 gram zout op een liter). De aardappelen stampen of […]
De histoire van Le Hollandais Written by Ronald Hoeben, oktober 2nd, 2020 Na 25 jaar sluit een Amsterdams instituut haar deuren: Le Hollandais aan de Amsteldijk. Patron cuisinier (en francofoiel) Adriaan Van […]
Rib roast, cave man style Written by Ronald Hoeben, augustus 15th, 2019 Frans Bon, chefkok en maaltijdontwikkelaar bij kruidenbedrijf Apollo/Solina, bedrijft de oervorm van barbecuën door het vlees simpelweg direct in het […]
Dim Sum maken bij Ron Gastrobar Oriental Written by eheroes, oktober 4th, 2015 Ron Gastrobar Oriental maakt snel naam, mede dankzij de Dim Sum. Onlangs door Hiske Versprille in Het Parool nog gewaardeerd met […]
Doperwt-quenelles van Mari Maris Written by Ronald Hoeben, juni 26th, 2020 Van de doperwten-crème die Mari Maris (auteur van o.v.a. De Groentebijbel) in een andere Foodtube video maakt, boetseert ze fraaie […]