Krokant Gebakken Mul

Het aanbrengen van een krokante korst op een teer visfileetje is een fraaie techniek die niemand minder dan Paul Bocuse […]

Olijvencollege, het gebruik

De Hollandse methode om van olijfolie te genieten is door er bij wijze van voor- voorgerecht ongelimiteerd brood in te […]

Smeus, het betere prakken

De geschilde aardappelen op z’n geheel garen in gezouten water (7 gram zout op een liter). De aardappelen stampen of […]

De histoire van Le Hollandais

Na 25 jaar sluit een Amsterdams instituut haar deuren: Le Hollandais aan de Amsteldijk. Patron cuisinier (en francofoiel) Adriaan Van […]

Rib roast, cave man style

Frans Bon, chefkok en maaltijdontwikkelaar bij kruidenbedrijf Apollo/Solina, bedrijft de oervorm van barbecuën door het vlees simpelweg direct in het […]

Dim Sum maken bij Ron Gastrobar Oriental

Ron Gastrobar Oriental maakt snel naam, mede dankzij de Dim Sum. Onlangs door Hiske Versprille in Het Parool nog gewaardeerd met […]

Doperwt-quenelles van Mari Maris

Van de doperwten-crème die Mari Maris (auteur van o.v.a. De Groentebijbel) in een andere Foodtube video maakt, boetseert ze fraaie […]