Vijgen Written by , augustus 20th, 2015 In de Turkse super vind je niet alleen een enorm assortiment van gedroogd fruit, maar ook kisten vol verse verrukkingen. […]
De umami tomatensaus van Jack Bean Written by Ronald Hoeben, juli 11th, 2019 Pepijn Schmeink, eigenzinnig cuisinier en oprichter/firmant van Jack Bean, het eerste veganistische fastfoodrestaurant in Rotterdam, onthult het geheim van zijn […]
Gevulde Heek, een masterclass door Thomas Demuth (De Gouden Reael) Written by Ronald Hoeben, september 23rd, 2022 Thomas Demuth, chef de cuisine van restaurant De Gouden Reael in Amsterdam, maakt volgens de klassieke regelen van de Franse […]
Chocolade ganache maken Written by Ronald Hoeben, februari 9th, 2017 Cees Holtkamp maakt chocolade ganache, die gebruikt kan worden over een taart (Sachertorte bijvoorbeeld), over de soesjes, profiterolles of als […]
Oosterse kreeftenbisque Written by Ronald Hoeben, oktober 19th, 2017 Jef van den Hout, patron cuisinier van restaurant The French Connection in Amsterdam, maakt een romige kreeftenbisque met kokosschuim. Jef […]
Karbonadecollege 1: haas- en ribkarbonade Written by Ronald Hoeben, november 9th, 2016 Het populairste vlees in Nederland (en in veel andere landen) is varkensvlees. Heel veel in de vorm van gehakt, maar […]
De ribeye sandwich van Leauf Written by Ronald Hoeben, maart 7th, 2025 Twee jonge mannen uit de restaurantwereld zijn de lange en late werktijden beu en starten een sandwichshop in de Jordaan. […]