Vijgen

In de Turkse super vind je niet alleen een enorm assortiment van gedroogd fruit, maar ook kisten vol verse verrukkingen. […]

De umami tomatensaus van Jack Bean

Pepijn Schmeink, eigenzinnig cuisinier en oprichter/firmant van Jack Bean, het eerste veganistische fastfoodrestaurant in Rotterdam, onthult het geheim van zijn […]

Gevulde Heek, een masterclass door Thomas Demuth (De Gouden Reael)

Thomas Demuth, chef de cuisine van restaurant De Gouden Reael in Amsterdam, maakt volgens de klassieke regelen van de Franse […]

Chocolade ganache maken

Cees Holtkamp maakt chocolade ganache, die gebruikt kan worden over een taart (Sachertorte bijvoorbeeld), over de soesjes, profiterolles of als […]

Oosterse kreeftenbisque

Jef van den Hout, patron cuisinier van restaurant The French Connection in Amsterdam, maakt een romige kreeftenbisque met kokosschuim. Jef […]

Karbonadecollege 1: haas- en ribkarbonade

Het populairste vlees in Nederland (en in veel andere landen) is varkensvlees. Heel veel in de vorm van gehakt, maar […]

De ribeye sandwich van Leauf

Twee jonge mannen uit de restaurantwereld zijn de lange en late werktijden beu en starten een sandwichshop in de Jordaan. […]