Ingelegde groenten

Merijn Tol over de ingelegde groenten die je vindt in de Turkse super. Wat onderscheidt Arabisch ingelegde groenten en wat […]

Indonesische Kokkels met Bami

Indonesische kokkin Pipiet Fardiman maakt Hollandse kokkels in een pittige oosterse saus. De kokkels zijn in een oogwenk klaar en […]

Indiase curry stoofpot met Iers rundvlees en aardappelen

Bereidingswijze Verhit de helft van de olie boven een hoog vuur in een vuurvaste stoofpan met een deksel. Bereid het […]

Inauguratie Menno Post als Meesterkok

Deze maand werd Menno Post geïnaugureerd als de 144e Meesterkok. Dat gebeurde bij De Bokkedoorns in Overveen, waar Menno met […]

In memoriam Joop Witteveen 1928-2016

Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]

In memoriam John Halvemaan (1949-2019)

Op 5 februari 2019 overleed John Halvemaan. Vrienden en collega’s over de eigenzinnige cuisinier die de Hollandse nouvelle cuisine een […]

In memoriam Henk Tuin

Op 10 october 2021 overleed Henk Tuin op 72-jarige leeftijd. Hij was een typische exponent van zijn generatie, die de […]