Ingelegde groenten Written by Ronald Hoeben, september 29th, 2015 Merijn Tol over de ingelegde groenten die je vindt in de Turkse super. Wat onderscheidt Arabisch ingelegde groenten en wat […]
Indonesische Kokkels met Bami Written by , november 16th, 2016 Indonesische kokkin Pipiet Fardiman maakt Hollandse kokkels in een pittige oosterse saus. De kokkels zijn in een oogwenk klaar en […]
Indiase curry stoofpot met Iers rundvlees en aardappelen Written by , oktober 10th, 2016 Bereidingswijze Verhit de helft van de olie boven een hoog vuur in een vuurvaste stoofpan met een deksel. Bereid het […]
Inauguratie Menno Post als Meesterkok Written by , februari 1st, 2017 Deze maand werd Menno Post geïnaugureerd als de 144e Meesterkok. Dat gebeurde bij De Bokkedoorns in Overveen, waar Menno met […]
In memoriam Joop Witteveen 1928-2016 Written by Ronald Hoeben, juni 19th, 2016 Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]
In memoriam John Halvemaan (1949-2019) Written by eheroes, februari 8th, 2019 Op 5 februari 2019 overleed John Halvemaan. Vrienden en collega’s over de eigenzinnige cuisinier die de Hollandse nouvelle cuisine een […]
In memoriam Henk Tuin Written by Ronald Hoeben, oktober 15th, 2021 Op 10 october 2021 overleed Henk Tuin op 72-jarige leeftijd. Hij was een typische exponent van zijn generatie, die de […]