Gestoofde lamsschouder chantant

Multitalent Nico Knapper (85), begon in de jaren vijftig als chansonnier in Parijs en ging later regisseren voor de Nederlandse […]

Luchtfrituren

Voor wie een friteuse niet dagelijks gebruikt -en wie doet dat nou?- is het een naar apparaat. Er staat vloeibaar […]

Margot Janse @RIJKS restaurant

Margot Janse van restaurant Le Quartier Français in Franschhoek (Zuid Afrika) was de eerste gastchef van Rijks Restaurant in Amsterdam. […]

Peyniri: verse Turkse kaas

Peyniri is een Turkse verse kaas en is vergelijkbaar met feta. Het wordt in potten of blikken verkocht. Peyniri is […]

De onweerstaanbare chocoladeplak van Cees & Stella

Sommige binnenkomers werken geheid beter dan een bloemetje. De onweerstaanbare chocoladeplak die Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken […]

Bladerdeeg-schelpen vol zomerfruit

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp taartje en een taart van diepvries (roomboter!) bladerdeeg, die gevuld worden […]

Vanja en Titi maken sateh lilit & sambal matah

Twee specialisten in één keuken: Titi Waber en Vanja van der Leeden. Vanja schreef het prijswinnende kookboek INDOROCK, waarin ze […]