Gerechten

Delen:

Sommige binnenkomers werken geheid beter dan een bloemetje. De onweerstaanbare chocoladeplak die Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken bijvoorbeeld. Als je de juiste ingrediënten hebt is het een kwestie van licht opwarmen, mengen, storten en af laten koelen.

Dit heb je nodig:

Chocoladeplakken Melk of Puur.

een thermometer

400 gram pure (Callebaut 811) of 400 gram melk (Callebaut 823 )

Garnituur: bv amandelen, hazelnoten, pecannoten, fijngehakt, abrikoos, vijg, grote blauwe of gele rozijnen, ook 400 gram .

Iets zeezout (naar smaak).

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Gerelateerde artikelen