Gerechten

Delen:

Sommige binnenkomers werken geheid beter dan een bloemetje. De onweerstaanbare chocoladeplak die Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken bijvoorbeeld. Als je de juiste ingrediënten hebt is het een kwestie van licht opwarmen, mengen, storten en af laten koelen.

Dit heb je nodig:

Chocoladeplakken Melk of Puur.
een thermometer
500 gram pure (Callebaut 811) of 500 gram melk (Callebaut 823 )
Garnituur: bv amandelen, hazelnoten, pecannoten, fijngehakt, abrikoos, vijg, grote blauwe of gele rozijnen, ook 500 gram .
Iets zeezout (naar smaak).

Smelt 400 gram van de chocola 1 minuut in de magnetron of au bain marie.
Hak garnituur, noten kunnen desgewenst heel gelaten worden.
Chocola mag niet warmer worden dan 45 graden, maar moet wel 40 graden worden. Gebruik hiervoor de thermometer.
Tableer dan de warme chocola: doe beetje bij beetje en al roerend de overige koude chocolade erbij tot temperatuur 31 is. (Het kan dat niet alle 100 gram chocolade gebruikt wordt) Warm het garnituur met een föhn.iets op zodat de chocola niet schrikt.
Doe dan het garnituur erdoorheen en stort alles op een vel plasticfolie op een koude plank. Verdeel het een beetje en dribbel vervolgens. Maak af met een beetje zeezout.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Gerelateerde artikelen