Zwezerik

In de video geeft Gertjan Kiers een leerzaam zwezerik-onderricht, waarna Bert van Buschbach, patron cuisinier van restaurant De Compagnon laat […]

Iers sodabread uit de pan

In de keuken van The Cliffhouse in Ardmore (Ierland) maakt Shane McGrath soda bread in een pan. RECEPT 400 gram […]

Zomer op het Vuurtoreneiland

Amsterdams favoriete mini-cruise voert -per boot uiteraard- naar het Vuurtoreneiland, waar Sander Overeinder met  zijn brigade klaarstaat om een compleet […]

Bloemkool met kaassaus nieuwe stijl van Mari Maris

Mari Maris, auteur van  De Groentebijbel en andere kookboeken waarin groenten de hoofdrol spelen, maakt een eigen variant op bloemkool […]

Croque monsieur door Johan van Uden

Bij slagerij Chateaubriand maakt Johan van Uden de croque monsieur zoals hij dat ooit bij een Parijse charcuterie leerde.

Coq au Vin (deel 2 van 2, slot): marineren, bakken, stoven en opdienen

Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]

Het verhaal van Dutch Cuisine

Dutch Cuisine is een koksorganisatie die zich inzet voor een nieuwe, betere Hollandse keuken. Vier boegbeelden van de organisatie vertellen […]