Zwezerik Written by eheroes, december 15th, 2014 In de video geeft Gertjan Kiers een leerzaam zwezerik-onderricht, waarna Bert van Buschbach, patron cuisinier van restaurant De Compagnon laat […]
Iers sodabread uit de pan Written by eheroes, maart 17th, 2015 In de keuken van The Cliffhouse in Ardmore (Ierland) maakt Shane McGrath soda bread in een pan. RECEPT 400 gram […]
Zomer op het Vuurtoreneiland Written by Ronald Hoeben, augustus 8th, 2017 Amsterdams favoriete mini-cruise voert -per boot uiteraard- naar het Vuurtoreneiland, waar Sander Overeinder met zijn brigade klaarstaat om een compleet […]
Bloemkool met kaassaus nieuwe stijl van Mari Maris Written by Ronald Hoeben, maart 13th, 2020 Mari Maris, auteur van De Groentebijbel en andere kookboeken waarin groenten de hoofdrol spelen, maakt een eigen variant op bloemkool […]
Croque monsieur door Johan van Uden Written by Ronald Hoeben, augustus 9th, 2019 Bij slagerij Chateaubriand maakt Johan van Uden de croque monsieur zoals hij dat ooit bij een Parijse charcuterie leerde.
Coq au Vin (deel 2 van 2, slot): marineren, bakken, stoven en opdienen Written by Ronald Hoeben, april 20th, 2018 Eind 2018 sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]
Het verhaal van Dutch Cuisine Written by , juni 30th, 2016 Dutch Cuisine is een koksorganisatie die zich inzet voor een nieuwe, betere Hollandse keuken. Vier boegbeelden van de organisatie vertellen […]