Pesca, Theatre of Fish

Op de Rozengracht zetten twee jonge ondernemers een nieuwe restaurantvorm op de planken: Pesca, theatre of fish. Met een groot […]

Cees Holtkamp maakt Jan Hagel-koekjes

Deeg dat te warm wordt is onhandelbaar, het laat zich niet meer van ‘de bank’ tillen. Niettemin is Cees Holtkamp […]

Pasteis de nata maken: de crème

Michel van der Kroft, chefkok van tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje, beleidt zijn liefde voor pasteis de nata, het onweerstaanbare Portugese gebakje […]

Octopussalade

Bereiding Schil de aardappels en snijd ze zo’n drie keer doormidden. Doe ze in een steelpan met koud water en […]

Hartige Paascake

Eva Posthuma de Boer maakt een serie handzame kookboekjes over deelonderwerpen: de Keukenkastjes-reeks. Uit het deel Ei maakt ze een […]

Haan bij de Poelier

Als we kip willen eten is de slachterij een ontontkoombaar tussenstation. In het poeliersbedrijf van Thomas van Meel, dat vernoemd […]

Cees Holtkamp maakt harde Wenerdeeg voor appeltaart

Harde Wenerdeeg is een veelgebruikt ingrediënt in Nederlands gebak, zoals bijvoorbeeld de Hollandse appeltaart. Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter […]