Rendang Padang salade

Timo Boerenkamp staat regelmatig samen met zijn 85-jarige grootmoeder Anita in de keuken van Indonesisch restaurant Spandershoeve in Hilversum. Hij […]

In memoriam Joop Witteveen 1928-2016

Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]

Brood bakken (deel 2 van 6): deegtemperatuur

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

Verse Aanvoer: restaurant Blue Boy

Horecabaas Casper Reinders heeft acht zaken in Amsterdam, maar dat kunnen er over een paar maanden zomaar dertien zijn, want […]

Gado Gado maken

In de keuken van restaurant Tandjong Priok maakt chefkok Esther Gerlsma de gado gado van Jakarta. Ze maakt gebruik van […]

Panzanella van Toscanini

Leonardo Pacenti, patron cuisinier van restaurant Toscanini in Amsterdam laat ons een Italiaanse zomerklassieker zien: panzanella, een salade op basis […]

Cocktail van king crab

King crab, de beruchte deadliest catch van Discovery Channel, speelt een jaar lang de hoofdrol op de kaart van restaurant […]