Het sommelierglas

Gevreesd attribuut in de wijnwereld: het sommelierglas. Je kunt eraan ruiken en je kunt eruit drinken, maar je zult moeten […]

Het simpele saucijzenbroodje

Kinderlijk eenvoudig zelf te maken: heerlijke saucijzenbroodjes. Je hebt alleen wat half om half gehakt nodig, 2 eitjes, paneermeel velletjes […]

Het Rembrandtdiner

Onder de titel Hemels Rembrandt koken Joris Bijdendijk (chefkok van RIJKS Restaurant) en Luc Kusters (patron cuisinier van Bolenius Restaurant) […]

Het Perfecte Roerei

Een roerei maken denkt iedereen te kunnen, maar er zijn een paar misverstanden over. Willem Himmelreich roert even voor hoe […]

Het onweerstaanbare gebraiseerde kippetje van Keukenmeester Ameling

Braiseren is een prachtige techniek voor het garen van een hele kip. Het is een rustig proces, waarbij de oven […]

Het onbegrepen kippenvet

Willem Himmelreich, de legendarische leermeester van tweesterrenchefs als Lucas Rive, Ron Blaauw en Onno Kokmeijer. Ik trof Willem Himmelreich in […]

Het nieuwe oliebollen recept van Cees Holtkamp (korte video)

Kortere versie van de masterclass oliebollen met soezenbeslag bakken. Dit recept staat (nog) niet in Holtkamps boek De Banketbakker, maar […]