Het mysterie van de paling

Op verzoek van Dupan maakten we een rondgang langs een aantal hoofdrolspelers in de wereld van een oerhollands product: paling. […]

Het Lupinevarken

Lupine is een eiwitrijke plant en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er al met succes ‘namaakvlees’ van […]

Het Luilekkerland van Charlotte & Onno Kleyn

Samen met haar vader Onno schreef historica Charlotte Kleyn de geschiedenis van de Nederlandse keuken. Ter introductie kookten vader & […]

Het lot van de kreeft

Wie een maaltje mosselen in de pan gooit of huisvredebreuk pleegt bij een oester plaatst zich daarbij direct in de […]

Het heerlijke Noorden

Petra Possel bespreekt Het heerlijke Noorden, een culinaire reisgids voor de noordelijke provincies van de hand van Jacques Hermus.

Het Eilandgevoel

Een halve eeuw lag het voor de kust, nu ligt het in Amsterdam en kun je er eten. Met geweldig […]

Het eerste gerecht van Robert Kranenborg

Robert Kranenborg maakt een gerecht dat zijn vader John hem in 1963 leerde. Het is een simpele combinatie van een […]