Een brood maken in een uur en drie kwartier

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz is voortdurend op zoek naar foolproof recepten voor alledaagse dingen. Zo heeft ze onder het motto ‘iedereen […]

De mythe van de kaasstolp

Waar leggen we de kaas? Onder een kaasstolp natuurlijk, die is daar toch voor uitgevonden? Hoewel… Betty Koster plaatst kanttekeningen.

Ayam geprek, Indo Rock-versie van KFC

Gefrituurde kip is wereldwijd misschien wel het populairste street food gerecht, geen wondder dat Colonel Sanders er internationaal goede zaken […]

Koken met vis in blik

Ingeblikte vis wordt in Nederland weliswaar veel gegeten, maar dan gaat het vrijwel uitsluitend om ingeblikte tonijn en die is […]

Knolselder, peer en Remekerkaas

George Kataras, chef de cuisine van restaurant Vanderveen, maakt een ingenieus gerecht van in korst geaarde knolselderij, gebrande peer en […]

Vlaamse frietkotten

Petra Possel bespreekt een fotoboek vol Vlaamse frietkotten. De kraampjes verdwijnen in rap tempo uit het Belgische straatbeeld. Gelukkig registreerde […]

Hidde de Brabander maakt Dame Blanche

Meester-ijsbereider Hidde de Brabander maakt Dame Blanche zoals Auguste Escoffier hem ooit bedacht.   Citroenijs 220 gram Kristalsuiker 5 gram […]