Verse Aanvoer: Pita in de Foodhallen

We zien het vaker: koks van toprestaurants die een make over maken van een overbekend vuistvoedsel.  Hamburgers, hot dogs, frieten. […]

Vitello tongnato

@demoslager Gertjan Kiers maakt vitello tonnato met een ongebruikelijk ingrediënt: kalfstong. Hoe je de kalfstong gaart laat Meesterslager Johan van […]

Cees Holtkamp maakt kaasstengels

Cees Holtkamp maakt -bij hoge uitzondering solo- kaasstengels van 3 plakjes roomboter bladerdeeg, 35 gram boter en 100 gram geraspte […]

De Ierse biefstuk

Net als bijvoorbeeld in Wales ziet men ook te Ierland gras als zo’n beetje het belangrijkste lokale product. Het is […]

Twee ijstaarten van Holtkamp

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp twee ijstaarten op basis van verschillende soorten roomijs: de bekers […]

Asperges Tel Aviv style

Voor zijn boek TLV verzamelde Jigal Krant recepten en verhalen uit Tel Aviv. Dat leverde talloze innovatieve, vaak vegetarische maar […]

Zoete Aardappelsoep

Bereiding Smoor de ui, prei, aardappel en knoflook in het klontje boter en blus af met witte wijn. Giet de […]