Zwezerik bakken met Imko Binnerts Written by Ronald Hoeben, augustus 17th, 2023 Cuisinier Imko Binnerts geniet al vele jaren faam als vis-kok en zijn huidige standplaats is restaurant Puur Zee in Wijk […]
De Stalen Koekenpan Written by Ronald Hoeben, juni 11th, 2015 Veel professionele koks zweren bij een plaatstalen koekenpan, een zogenaamde Lyonnaispan. Het zijn de goedkoopste, simpelste en sterkste pannen, alleen […]
Biefstuk Written by eheroes, december 8th, 2014 Slager Gertjan Kiers laat zien uit welke delen van het rund biefstuk gesneden kan worden en hij toont zijn eigen, […]
Knipsaté Written by eheroes, december 16th, 2014 Regent het buiten? Binnen grillen dus, op een gietijzeren plaatje, dat overigens een van de meest probleemloze, onverwoestbare keukenhulpjes is. […]
Gestoomde kip met artisjok en pesto Written by eheroes, december 2nd, 2014 Bereiding Zet de kip met de sjalotten, de knoflook, de tijm, de rozemarijn en een flinke scheut witte wijn in […]
Perentaart Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Cees Holtkamp maakt een perentaart van de peren uit de tuin van zijn kleindochter Stella. Het recept komt uit zijn […]
Gestoomde zeetong (Sole meunière 2.0) Written by Ronald Hoeben, september 21st, 2016 In de keuken van restaurant De Kruidfabriek maakt chefkok Tim Buis een nieuwe versie van de gebakken zeetong die patron […]