Aspergesoep van Mari Maris

Uit haar best-sellende Groentebijbel maakt Mari Maris klassieke aspergesoep. Dit is het recept zoals het ook in het boek staat: […]

De spinazie van Pascal Jalhaij

Befaamd cuisinier Pascal Jalhaij maakt spinazie, die hij op smaak brengt zonder peper of zout te gebruiken

Worst (deel 1 van 2): worst wellen

Verse worst was tot voor kort een alledaags slagersartikel zonder aanzien. Een klassieke methode voor de slager om van zijn […]

Oseng oseng

Bereiding Doe een flinke scheut olie in een pan en fruit de ui hierin aan. Snijd de knoflook en de […]

Noordzeekreeft

Joris Bijdendijk, inmiddels executive chef van restaurant RIJKS, bereidt een gigantische Noordzeekreeft.

Gyoza van koningskrab

Elk jaar bedenkt Schilo van Coevorden, chefkok van restaurant Taiko in Amsterdam, een bijzonder product dat een jaar lang een […]

Eke Mariën maakt kombu-salade en bouillon van kombu

Cuisinier Eke Mariën is een groot liefhebber van zeewier en hij snapt niet goed dat zeewier in Nederland zo weinig […]