Gestoomde oester met zwarte bonensaus Written by , september 17th, 2015 De Nam Kee oester die je op de Amsterdamse Zeedijk kunt eten heeft door het gelijknamige boek en film (De […]
Salade Landaise Written by Ronald Hoeben, februari 18th, 2016 Eind 2018 sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]
Piccallilly maken met Ricardo van Ede Written by eheroes, december 1st, 2014 Bereiding Pekel de groenten: breng 2,5 liter water met het zeezout aan de kook en laat afkoelen. Maak ondertussen de […]
Hollandaisesaus maken Written by , september 3rd, 2015 Een klassieke Hollandaisesaus is niet te versmaden. Maar het is tegelijkertijd een wispelturig product dat bij de totstandkoming de volledige […]
Zes koekenpannen Written by eheroes, december 2nd, 2014 Een goede koekenpan verdeelt de hitte goed en bakt niet aan. De hitteverdeling heeft met de materiaalsoort en de dikte […]
Rosie’s op de Rozengracht Written by Ronald Hoeben, juli 27th, 2017 Rosie’s is een restaurantje in de bistronomie categorie: een jonge (Engelse) kok die het vak leerde in de keuken van […]
Pannenkoeken bakken Written by Ronald Hoeben, juli 19th, 2019 Maroeska Metz, kunstenaar, ontwerper, kookboekauteur en tweede plaats winnares van Heel Holland Bakt 2019, maakt pannenkoeken. Je zou het een […]