Erwtensoep (snert) maken

In een van de allereerste video’s voor Foodtube geeft Geert Burema van restaurant Merkelbach te Amsterdam een compleet erwtensoep college.

Entrecôte college

Als @demoslager Gertjan Kiers uit een halve runderrug de ossenhaas en de côte de boeuf gesneden heeft, blijft de entrecôte […]

Entrecôte Bordelaise

Frans Bon, chef-kok van kruidenmaker Apollo/Solina, maakt een Franse klassieker: Entrecôte Bordelaise. Hij completeert deze entrecôte in rode wijnsaus met […]

English Muffins maken

Muffins kun je overal kopen, maar voor English muffins (die in Engeland dan weer gewoon als muffins aangeduid worden) moet […]

Elf Michelinsterren

In restaurant Het Bosch kwam in februari 2013 een half dozijn koks bijeen. Mannen van in de zestig die in […]

Eke Mariën maakt zeewier gyoza

Eke Mariën wordt wel gekarakteriseerd als de Hollandse Harold McGee; wetenschapper en kok in één. Hij koestert een bovenmatige interesse […]

Eke Mariën maakt zeekraal sushi

Zeekraalsushi   Porties: 8 rollen Bereidingstijd: 40 min. Wachttijd: 30 min. INGREDIËNTEN250 g sushirijst 2 el poedersuiker 1 tl zout […]