Citroensuiker & vanillesuiker

Bereiding Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. De citroen kun je in de koelkast bewaren. Voeg […]

Sateh Kambing

Esther Gerlsma, chefkok van restaurant Tandjong Priok in Arum, maakt sateh kambing van jong bokkenvlees. Esther legt uit wanneer je […]

Port

Pedro Leite vertelt meer over port.

Stella’s Hawaïaanse bananencake

Na bijna een jaar in de VS  is Stella terug in de keuken van haar opa Cees Holtkamp en ze […]

Cees Holtkamp maakt frambozenjam

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp één van zijn allersimpelste recepten: frambozenjam. Eind 2020 is van De […]

Zeebaars fileren

Verreweg de meeste zeebaarzen die bij de visboer liggen en in het restaurant op het bord terecht komen zijn kweekvissen. […]

Kalfslever met uien, appel en spek

Cuisinier John Fagel (1930-2010) was een specialist in de bereiding van orgaanvlees. Ben van Geelen, chefkok van restaurant Anna in […]