Gerechten

Delen:

In een van de eerste filmpjes die ik van Cees Holtkamp maakte, moest er een pil deeg uitgerold worden. “Je hebt natuurlijk prachtige deegrollers met siliconenrol en kogellagers,” zei Cees “maar ik heb hier nu even een stuk bezemsteel afgezaagd en daar gaat het ook heel goed mee.” Het tekent de drempelverlaging die Cees in zijn baklessen weet aan te brengen, waardoor je direct gelooft dat je het zelf ook zou kunnen. In deze video geeft de meester twee waardevolle keukentips die mooi aansluiten bij de no waste gedachte…

Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets extra kost.

Ingrediënten

rasp van 1citroen
1 eetlepelsuiker

Kooktijd

1 minuten

Bereiding

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. De citroen kun je in de koelkast bewaren. Voeg de suiker toe en roer door. Het mengsel is na een dag gebruiksklaar, maar kan afgedekt makkelijk gedurende langere tijd worden bewaard. Je kunt op dezelfde manier ook bijvoorbeeld sinaasappelrasp maken.

Vanillesuiker maken: doe de suiker in een weckpot en voeg een aantal stokjes vanille toe. Laat een paar dagen staan zodat de vanillestokjes hun smaak af kunnen geven aan de suiker. Zo heb je huisgemaakte vanillesuiker altijd klaar staan voor gebruik!

Gerelateerde artikelen