Een duif pareren

Vooral gevogelte vereist, zeker naarmate het kleiner wordt, vakmanschap om het met het mes tegemoet te treden. Dan gaat het […]

Citroenbonen met radicchio

Er is op bonen weinig af te dingen: ze zijn voedzaam, goedkoop en zeer lang houdbaar. Bloeme Burema schreef er […]

Pikante lasagne

Bereiding Geplette knoflook, gesnipperde uien, wortel, prei en selderij samen bakken in wat olijfolie tot de uien glazig zijn. Voeg […]

Verse Aanvoer: Selma’s Nordic Bakery Café

Fika is een Zweeds gezelligheidsconcept dat drijft op koffie in combinatie met zoete of hartige hapjes. Bij Selma’s Nordic Bakery […]

Chocoladepudding met advocaatsaus maken

Veel van de chocolade die een professionele chocolatier verwerkt is van het soort dat zich vloeibaar laat maken en vervolgens […]

Aspergesoep van Mari Maris

Uit haar best-sellende Groentebijbel maakt Mari Maris klassieke aspergesoep. Dit is het recept zoals het ook in het boek staat: […]

Viscollege

Langs de kade van de visafslag van IJmuiden komen de kotters dagelijks duizenden kilo’s versgevangen vis afleveren. Met vishandelaar Jacco […]