Cees & Stella maken Victoria’s

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp een klassiek gebakje: Victoria. Daarvoor gebruikt hij roomboter bladerdeeg en banketbakkers […]

Andijviestamppot met spekjes

Foodtube’s keukenmeester René Ameling geeft een masterclass stamppot rauwe andijvie en stampt en passant misverstanden, miskleunen en moderniteiten de grond […]

Hollandse appeltaart

De Hollandse appeltaart onderscheidt zich van andere appeltaarten door de gebruikte ingrediënten, te beginnen met de Zeeuwse bloem voor het […]

Spaans lam in de oven

In de streek waar de Spaanse Rueda wijn gemaakt wordt, mag men graag een speenvarken of een zuiglam in de […]

Ierse runderstoof van Felix Wilbrink

Felix Wilbrink, het ex-culinaire geweten van De Telegraaf, trapt het stoofseizoen af met Iers rundvlees. Hij maakt een stoverij die […]

Advocaat maken

BENODIGDHEDEN bain marie INGREDIENTEN 1/2 vanillestokjes 100 g eidooiers (4 à 5 stuks) 100 g fijne kristalsuiker 1 g zout […]

Een kookles bij het ROC Amsterdam

In de leskeuken van ROC Amsterdam maakt koksleerling Jesse Hendriks samen met zijn docent Ruud van Gerven een Waldorfachtige salade […]