De roots van risotto

Lombardije is de rijstschuur van Italië. Hier komt ook Arborio-rijst vandaan voor de risotto. Het geheim van een goede risotto […]

De rookwortel van Edwin Vinke

Edwin Vinke zet de wortel op een voetstuk: hij geeft ‘m de rol van vlees door ‘m te roken. Daarbij […]

De rolladeknoop

@demoslager Gertjan Kiers demonstreert zijn ingenieuze rolladeknoop. Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan Kiers je hoe je kwaliteit […]

De Richelieu van Holtkamp

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp een enigszins in de vergetelheid geraakt gebakje dat naar een kardinaal uit […]

De ribeye sandwich van Leauf

Twee jonge mannen uit de restaurantwereld zijn de lange en late werktijden beu en starten een sandwichshop in de Jordaan. […]

De pulled chicken sandwich van Café Pek

De mannen van Café Pek in Amsterdam Noord maken hun pulled chicken sandwich Curry-mayonaise (kip) Tijd: 10 minuten Kooktijd: 2 […]

De psychologie van de bediening

Joop Braakhekke had twee rollen die hij tegelijkertijd wist te spelen: de clown die zich graag als kok verkleedde en […]